Telemark Offroad

Offroad - Svarstad og Skien


Offroad For Alle oversikt

Telemark Offroad har kjøreområder i Svarstad og Skien. Vi har normalt sett to kjøretreff hver måned. Se kalenderen for datoer!
Her finner du oss (lenke til google maps): Grenland Motorsportsenter Skien og Brandstud Sandtak Svarstad

Har du lyst til å kjøre offroad? Dette er en veldig morsom og utfordrende aktivitet, og alt du trenger er en bil med 4x4. 
Hvis dette er helt nytt for deg skal vi hjelpe deg i gang og vise hvor du trygt kan øve og bli trygg på både bilen din og egne kjøreferdigheter. Om du bare vil ta en tur for å se hva vi driver med er du velkommen til en offroadprat!    
For rolig kjøring kan også barna bli med i bilen så lenge de er godt sikret med sikkerhetsbelter og evt. barnestoler!
Begge områdene har åpen kiosk og toaletter. For helgetreff er det muligheter for overnatting i telt, campingvogn/bil etc. og tilgang til strøm.

Egnede kjøretøy: Både nye og gamle biler, med skilt og uten skilt. Her er det muligheter for alle, men vi anbefaler på det sterkeste biler som kan låse firehjulstrekk og settes i lavgir. Det er også kjekt med grove dekk og vinsj, men ikke noe krav. Se litt lenger ned for krav til sikkerhet.
For øyeblikket er det IKKE lov å kjøre med ATV, men UTV med tak/bøyle er tillatt.      
Har du en bil med AWD eller annen automatisk firehjulsdrift anbefaler vi vårt Offroad For Alle område i Skien . Der kan du trygt teste bilens terrengegenskaper, også om du har en nyere bil. Les mer om dette her     

Kjøp kjørelisens på nett og spar tid! 

- Trykk her for lisens Terrengtouring familie
- Trykk her for lisens for BILTRIAL 
- Kjører du ofte? Da anbefaler vi Årslisens - søk om dette her  

 

Sikkerhet er viktig: Alle biler som skal kjøre i våre områder må igjennom teknisk kontroll, og være utstyrt med væskeoppsamler og brannslukningsapparat. HUSK beskytt batteripolene mot kortslutning og sikre disse med ikke ledende materiale. Enkel løsning er å stroppe fast en bit av et liggeunderlag. Det er også krav til tak eller veltebøyle. Vi henviser til Bilsport sine nettsider for mer informasjon om reglement. Her finner du reglement for Offroad: Bilsport reglement Offroad 

 

Kjøreavgift til KNA Telemark

Kjøreavgiften skal bidra til å dekke klubbens utgifter til bl.a. leie av området, strøm, vedlikehold av parkeringsplass og tilkomstveier, drift av beltevogner, etc.

Kjøreavgiften for treningskjøring er kr. 200,- pr. dag for medlemmer av KNA og kr. 300,- for ikke-medlemmer.
For helg er det 300,- for medlem, og 400,- for ikke-medlem.

NB! Kostnader for NBFs lisenser kommer i tillegg.

I tillegg innføres klippekort hvor du får hvert 5. treff gratis.
Utfylte klippekort kan gi gevinst på årsmøtet!

Offroadområdet i Skien

I 1998 ble klubben 4x4Lav startet av Erling Holthe og rundt 10 andre med interesse for offroadkjøring.

Det ble jobbet en del år med å få til et kjøreområde på Flittig ca 1,5 mil nord for Skien, idag bedre kjent som Grenland Motorsportsenter.
Da det endelig ble klart for å kunne sette i gang med et offroadområde har klubbens medlemmer brukt utallige dugnadstimer på å lage løyper i skogen, sette opp klubbhus med kiosk og grillhytte, opparbeide parkeringsplass, campingområde med mer. Det ligger en utrolig innsats bak dette.

Vi er idag stolte av å ha et fullverdig offroadanlegg på 163 mål med løyper av forskjellig vanskelighetsgrad. Her finner du både enkle og utfordrende løyper i variert terreng, fra skog og fjell til gjørme og sand. I tillegg til frikjøring har vi også "Offroad For Alle" anlegget som er laget for at du trygt kan prøve en hvilken som helst bil med firehjulsdrift trygt.
Vi legger vekt på det sosiale. Ta gjerne med familien og barna.

Det er også et miljø rundt RC-kjøring her. Ta gjerne med din radiostyrte terrengbil og test ut disse banene også.

Vi har innendørs klubblokale og strøm tilkoblet. Åpen kiosk og toaletter

Takk til alle som har bidratt hittil, og til alle som fortsetter å jobbe for videre utvikling av offroadsenteret!

 

 

 

 

Offroadområdet i Svarstad

"4x4 Drivers" holder til i Brandsrud Sandak i Svarstad. Her har det vært muligheter for offroadkjøring i mange år.

Avdelingen i Svarstad ble stiftet i 1983 under navnet 4x4 Drivers. Her har det vært ett stort fokus på det sosiale med familie og selvfølgelig terrengkjøring.
Rundt 2010 gikk vi inn under KNA Telemark og ble avdelingen Svarstad.
Hos oss møter du alltid bilde og hyggelige funksjonærer, en del av medlemmene har vært med siden 80 og 90 tallet! Men også en del nye ansikter som er med å drifte kjørefeltet.
Vi har også ei stor grillhytte med en fin bålplass, nyrenovert kiosk og sekretariat
Ta gjerne med barna, her er et lekeområde med bla sklie. I kiosken har vi litt å tilby, blant annet brus/mineralvann, sjokolade, kaffe, kakao, vafler, toast. Kjørefeltet hos oss består i hovedsak av sand og noe skog.